Зеленський: “Хочете допомогти Україні на ділі, а не на словах?! Тоді від сьогоднішнього дня закрийте повністю всі кордони для всіх і навіть “хороших росіян”, бо це єдиний спосіб зупинити на путіна

Президент України Володимир Зеленський закликав країни Заходу заборонити в’їзд громадянам Росії. На його думку, це має стосуватися всіх росіян, навіть “хороших”, які залишили територію країни-агресора через незгоду з політикою російського диктатора Володимира Путіна.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю газеті The Washington Post. “Найважливіші санкції – це закриття кордонів, тому що росіяни відбирають чужу землю”, – зазначив він, додавши, що росіяни повинні “жити у своєму світі, поки не змінять свою філософію”.У статті наголошується, що деякі критики виступають проти заборони в’їзду до західних країн для тих росіян, які виступають проти Путіна. Зеленський прокоментував це досить різко

“Якими б не були росіяни… нехай їдуть до Росії. Тоді вони зрозуміють. Вони скажуть, що ця війна не має до них жодного стосунку і що все населення не може нести відповідальність, чи не так? Може”, – сказав глава держави.Він зазначив, що громадяни РФ обрали ту владу, яка у результаті розв’язала війну проти України. І тепер росіяни не борються проти цього уряду і не чинять на ньоготиску.

“Хіба ви не хочете цієї ізоляції? Ви кажете всьому світу, що він повинен жити за вашими правилами. Тоді йдіть і живіть там (у РФ. – Ред.). Це єдиний спосіб вплинути на Путіна”, – звернувся Зеленський до росіян.

Нагадаємо: прем’єр-міністерка Фінляндії Санна Марін закликала не видавати громадянам Росії туристичні візи до європейських країн. Вона виступила за розширення загальних санкцій Євросоюзу.