Що тут скажеш, Бацька йде на cтрaшний крок: 25 хв тому Білорусь почала перекидати свою важку бронетехніку на кордон з Україною (Відео)

Білорусь перекидає бронетехніку під кордон з Україною. Було помічено ешелон із 50 одиниць техніки.Серед техніки, яку перекидає Білорусь: 37 одиниць БМП, 5 ЗРК 9К33М3 “Оса”, 2 Уралу, БРДМ-2, БТС-4, 2 одиниці основ для ЗРК “Оса” під тентом.Вся техніка належить Білорусі, на багатьох машинах можна помітити розпізнавальний знак — червоний квадрат.

Сьогодні вранці цей ешелон виїхав із Гродно. Він вже був помічений у Барановичах, а згодом в Івацевичському районі та у напрямку на Брест.Зазначається, що більшість цієї техніки стояла в Хойниках від 7 травня, занурена на ешелон. За нашою журналістів, раніше її використали для зміцнення кордону з Україною на Гомельщині.Інша ж менша частина також використовувалася для посилення кордону з Польщею, а тепер її перевозять у напрямку Бреста.

Крім того, підприємство “Уралтрансмаш” (Уральський завод транспортного машинобудування. – Ред) 2 червня відправило до Білорусі ешелон самохідних гаубиць 2С3М “Акація”. Там кажуть, що в техніці удосконалено засоби зв’язку, підвищено скорострільність та збільшено боєкомплект, а також проведено роботи з повного імпортозаміщення.Самохідка 2С3М “Акація” озброєна 152-міліметровою гарматою та призначена для контрбатарейної боротьби, знищення бронетехніки, придушення тилів та руйнування оборонних споруд та комунікацій супротивника. За різними даними, у білоруській армії є понад сотня “акацій”.

Читайте також: