Кремлю і особисто Пyтінy тепер точно кiнeць! Європарламент більшістю голосів проголосував за повне ембарго на російські нафту, газ і вугілля

Європарламент підтримав резолюцію про заклик до повного і негайного ембарго на імпорт російських енергоносіїв: нафту, газ, вугілля та ядерне паливо.Резолюцію підтримали більшість депутатів парламенту. Загалом 513 осіб проголосували “за” повне ембарго на імпорт російських енергоносіївВони зауважили, що паралельно з цим потрібний план, як забезпечити енергетичну безпеку ЄС. Також необхідно продумати стратегію зняття окремих санкційних заходів на випадок, якщо Росія таки “вживе кроків щодо відновлення незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів” й виведе війська з країни.

Ефективне застосування санкцій проти Росії повинне бути пріоритетомДепутати Європарламенту наголосили, що “повне та ефективне застосування чинних санкцій у ЄС та міжнародними союзниками ЄС тепер має бути пріоритетом”.Вони закликали лідерів ЄС виключити Росію з G20 та інших багатосторонніх організацій, таких як: Рада ООН з прав людини, Інтерпол, Світова організація торгівлі, ЮНЕСКО та інші. Члени парламенту зауважили – це стане важливою ознакою того, що міжнародна спільнота не намірена вести повсякденні справи з державою-агресором.Щоб підвищити ефективність санкцій, парламент закликає:

виключити російські банки із системи SWIFT,заборонити всім суднам, пов’язаним з Росією, заходити до територіальних вод і портів ЄС,
заборонити автомобільні перевезення з Росією та Білоруссю.Окрім цього, депутати вимагають конфіскувати всі активи російських чиновників чи олігархів, близьких до путінського режиму, їхніх заступників та підставних осіб, а також громадян ​​Білорусі, близьких до режиму Лукашенка.

Білорусь може потрапити під такі ж санкції, як РосіяОскільки Білорусь бере активну участь у війні проти України, резолюція закликає, щоб санкції проти Білорусі бути такими ж, як проти Росії. Це дозволить закрити лазівки для Путіна, який заручитися допомогою Лукашенка.Постачання зброї повинні продовжуватися і наростатиДепутати Європарламенту згадали про звірства російської армії в Україні, зокрема про розстріл мирних людей в Бучі, знищення Маріуполя, Волновахи й інших міст і сіл, які постраждали від агресора. За ці злочини повинна бути відповідальність, тож Європарламент закликає до створення спеціального трибуналу ООН щодо воєнних злочинів Росії в Україні.

Депутати додали, що постачання зброї в Україну має продовжуватися та наростати – це необхідно для того, щоб Україна могла ефективно себе захищати. Також члени парламенту підтримали подальшу оборонну допомогу українським збройним силам, яку індивідуально чи спільно надають держави-члени ЄС через Європейський фонд миру.Чиновники вкотре закликали до безпечних гуманітарних коридорів для евакуації мирних жителів з небезпечних територій та рекомендували зміцнити мережі ЄС для постачання гуманітарної допомоги в Україну.А ось щодо зброї масового знищення, яким погрожує Росія, то у парламенті наголосили, що таке рішення матиме “найсерйозніші наслідки”.