Єрмак повідомив особисто – вже на фронті: ми всі цього чекали!

Польські танки PT-91 Twardy вже в Україні,передає корупця.інфоПольща передала Україні партію танків PT-91 Twardy.Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.Також цю інформацію підтвердив прес-секретар Міноборони Польщі Кшиштоф Платек. Однак точна кількість танків та додаткових деталей чергового траншу не озвучується.

“Дефіцит у понад 200 танків Т-72 і певної кількості танків PT-91 буде покритий повністю, навіть з надлишком, тому що це танки набагато більш високого, більш якісного рівня”, – сказав Платек.

Танк PT-91 Twardy – польська модернізація Т-72, який пройшов ремоторизацію, отримав нову систему управління вогнем та посилене бронювання.

Танк PT-91 – це основний бойовий танк польських збройних сил, заснований на варіанті радянського Т-72М1. Головною особливістю PT-91 є захист Twardy з використанням активної броні власної розробки Erawa. Вона має 394 блоки. Вони покривають передню частину корпусу та башту. Ці блоки розташовані практично без проміжків один до одного. Тести показали, що Erawa блоки підвищують безпеку танка на 30-70% залежно від типу снаряда.Також перші шість ЗРК Stormer HVM прибули на фронт в Україні. Контрнаступ ЗСУ все ближче.

Вони можуть виявляти літаки та вертольоти на відстані 18 км та 8 км відповідно. За панування рф у повітрі наш контрнаступ на півдні – вразливий. А британські ЗРК частково знівелюють цю перевагу.