Прaвдa, від якої мoрoз по тілу вилізла на поверхню: Навіщо відправляти москвичів, якщо є дешеві буряти. Ось вам і “ціна” військових для РФ

В РФ вилізла цінічна правда про цінність людей із різних регіонів у буквальному розумінні цього слова.Як виявилось цінність життя загиблих на війні москвчів у плані виплат родині втричі вища за бурят.Загибель на війні жителя столичного регіону оцінюється вдвічі дорожче, ніж смерть солдата з Єкатеринбурга, і втричі більше, ніж для бурятів.Обласна влада призначила нерівні виплати сім’ям, які отримали похорон

Крім призначених Путіним федеральних виплат сім’ям загиблих в Україні, по 7,4 млн. руб. Одночасно свої виплати роблять і регіональні адміністрації. Вони по-різному оцінюють вартість життя своїх громадян: ціни варіюються втричі. 39 регіонів встановили суму в розмірі 1 млн руб для сім’ї загиблого військового (Бурятія, Білгородська, Волгоградська, Іркутська , Омська, Воронезька, Сахалінська область, Приморський край та інші).

1 область, Свердловська, оцінила смерть солдата в 1,5 млн рублів.8 регіонів (Краснодарський край, Башкирія, Татарстан, Архангельська, Брянська, Ленінградська, Нижегородська та Тульська області) оголосили, що виплачуватимуть по 2 млн руб.7 регіонів (Володимирська, Московська, Новосибірська, Магаданська, Ставрополь , Тюменська область та Югра) розмір компенсації встановили на рівні 3 млн руб.

Також незрозуміло варіюються і виплати за поранення: у Петербурзі за тяжке поранення платять до 1 млн руб (тобто як за загибелі вихідцям з більшості регіонів), у Свердловській області – до 500 тис., в Іркутській – до 600 тис.Чому життя та здоров’я оцінюється настільки по-різному, залежно від місця прописки, губернатори не пояснюють. З доходами бюджету чи середньодушовими доходами мешканців території це майже не корелює.

Наприклад, дохід Володимирської області 2022-го склав 78 млрд руб., але вона платить сім’ям загиблих втричі більше, ніж Свердловська, з доходом 331 млрд.