Кулеба: Лукашенко, зaрубaй собі на носі, як тільки білоруські солдати перетнуть український кордон Україна відразу ж розірве дипвідносини з Білоруссю

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна розірве дипломатичні відносини з Білоруссю, якщо її солдати перетнуть кордон. Водночас він упевнений, що РБ вже є співучасницею агресії.

Про це він розповів в інтерв’ю Forbes. За словами очільника МЗС, дипвідносини з Росією були розірвані одразу після повномасштабного вторгнення в Україну. На РБ може очікувати така ж доля, якщо вона все ж таки наважиться відкрито вступити у війну.

Кулеба розповів, що у період найбільших труднощів із постачанням зерна в Європу розглядався варіант транзиту через Білорусь, але наразі він втратив будь-який сенс.“Білоруський маршрут розглядався нами та союзниками виключно як шлях останньої надії, якщо ніщо інше не спрацює. Нікому не хотілося співпрацювати з Мінськом, який є співучасником агресії, з жодних торговельних питань”, – сказав міністр.

Водночас він зазначив, що завдяки злагодженій співпраці всіх партнерів та приватного сектору це питання було вирішено в якнайкращий спосіб.“Дуже добре попрацювали логісти та приватні інвестори (трейдери, по суті) у плані розширення можливостей наземних шляхів через країни ЄС, пішов прогрес у переговорах морським шляхом, тому варіант аварійного білоруського шляху більше не на порядку денному”, – запевнив Кулеба.