Цi kaдpu cьoroднi вiдзнялu y яkymiї. Cxoжe caмe тak вurляgaє noмcma npupoдu зa Уkpaїнy (вiдeo)

Рясні дощі у російській Якутії призвели до природної катастрофи.У Якутії (РФ) ціле село пішло під воду після того, як річка Дулгалах вийшла з берегів через сильні дощі. Йдеться про населений пункт Суордах, де в зоні повені опинилися 60 осіб, включаючи дітей.

Людям довелося переміститися до села, де укриттям для них стала місцева адміністрація. В екстрених службах регіону повідомляють, що рівень води у річці перевищив критичну позначку на півтора метри, підтоплено сотні будівель, проводиться евакуація населення. У Мережі публікують кадри, на яких чітко помітно, що приватні будинки буквально опинилися у водному полоні.

Тим часом дощі, як і раніше, не вщухають. У МНС прогнозують найближчої доби опади до 10 мм, що призведе до подальшого підвищення рівня води. У підтоплених будинках проживає 326 людей. В евакуації населення беруть участь 55 осіб та 16 одиниць техніки, у тому числі гелікоптери. До цього в Якутії під воду пішов населений пункт Себян-Кюель. Причиною став рівень води, що піднявся в річці Суланичан.