Гарні новини з Херсону – окупанти тікають: прорив ЗСУ. Україна переможе!

Вже в липні можуть з’явитися добрі новини щодо звільнення окупованого Херсона, це може статися раніше, ніж очікувалося.Такий прогноз висловив військовослужбовець ЗСУ, громадський діяч та активіст Євген Карась.“Представники ГУР оцінили, що, можливо, Херсон буде звільнено в більш короткий термін, ніж ми це планували, і що з високою ймовірністю вже в липні будуть хороші новини. Якщо я не помиляюся, це Кирило Буданов особисто говорив. І це публічна та офіційна оцінка стану справ, зокрема, у Херсонському напрямку”, – сказав він.

Російські окупанти, за даними Карася, чекають і бояться наступу ЗСУ на херсонському та запорізькому напрямках. Він також прокоментував нещодавню заяву диктатора Путіна про “перепочинок” окупантів у Луганській області. Таким чином, вважає боєць, диктатор приховує нездатність РФ наступати далі.Карась запевнив, що ЗСУ вистачає західної зброї для просування вперед, однією з причин прискорення її постачання він назвав варварські бомбардування Росією українських міст.“Нас дійсно чекають хороші новини. Це те, що я бачив, враховуючи стан російських військ. Липень буде дуже цікавим для нас у цьому контексті”, – резюмував він.

Він вважає, що якби в окупантів не було б такої переваги в артилерії, російських атак і не було б. До слова, з отриманням Україною HIMARS їхня перевага поступово нівелюється.Вони відверто бояться бою з українцями. Їм потрібна артилерія,– каже військовий.Він додав, що й авіація загарбників вже не може літати. Якщо ще над Сєвєродонецьком, вони могли собі дозволити політати, то на Херсонському та Запорізькому напрямках російська авіація робить це дуже боязко та неточно.“Якби дійшло до піхотних боїв, я так розумію, вони будуть “драпати”, як це було в Київській області”, – вважає Євгени Карась.