У бою з російськими військовими загuнyв співробітник ГУР, який захищав Бучу та Маріуполь. Фото

Інтернет видання uazsu.fun з посиланням на obozrevatel, повідомляє.Співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Юрій Назарук загинув у бою на Луганщині. Воїн брав участь у визволенні Ірпеня та Бучі, виконував бойові завдання на Запоріжжі, Миколаївщині, був одним з героїв-захисників Маріуполя.

Про це 5 червня розповіли в ГУР Міноборони. “На особистому рахунку героя кілька спалених одиниць ворожої техніки та десятки знищених окупантів”, – йдеться в повідомленні відомства.Майор військової розвідки Юрій Володимирович Назарук був родом із села Сокіл Рожищенської громади Волинської області. Воїн загинув 2 червня, йому було 30 років, повідомляє Волинь.infa.

За мужність у боротьбі з окупантами герой отримав близько десяти державних нагород, зокрема орден “За мужність” ІІІ ступеня, “Богдана Хмельницького” ІІІ ступеня, відзнаку “Захиснику України”, медалі “Операція Об’єднаних Сил”, “За перемогу та віру” та інші.“Морально і фізично сильний, він завжди умів блискавично приймати сміливі рішення, що зберегли сотні життів захисників України. Мав беззастережний авторитет і повагу серед бойових побратимів”, – зазначили в управлінні розвідки.

У ГУР запевнили, що завжди пам’ятатимуть свого бойового побратима та “наставника багатьох воїнів-спецпризначенців, який віддав своє життя за Україну”.