“Я бачив, як вбили мого батька!”: з’ясувалося справжнє ім’я Героя, страченого окупантами

Регіональне управління Сил ТрО “Північ” Збройних сил України назвало ім’я воїна ЗСУ, якого жорстоко стратили російські окупанти.
Ним виявився Олександр Мацієвський, пише Politeka.net.

«30 грудня 2022 рок на околицях Соледару він і ще четверо військовослужбовів під час переміщення прийняли зустрічний бій з переважаючими силами противника. Десь о 12-й годині візуальний контакт і зв’язок з ними зник. Прорватися до місця їхньої позиції підкріплення не змогло через безперервний мінометний обстріл та щільний вогонь зі стрілецької зброї», – розповіли в «Півночі».Подробиці того бою невідомі – всі загинули або зникли безвісти.

На страшних кадрах страти, які облетіли весь світ, Олександра впізнала мати, його син Михайло і військовослужбовці його підрозділу.Остання розмова сина з матір’ю була 29 грудня. Після слів Сашка «Мама, я ніколи не здамся у полон!» Парасковія Михайлівна зрозуміла, що син на фронті. З того дня Олександр більше не дзвонив, а його телефон не відповідав.

Повідомлення «абонент знову на зв’язку» прийшло 7 січня. Після слів побратимів, що Сашка вже нема, життя його рідних поділилося на до і після. Тіло полеглого воїна повернули в рамках обміну, 14 лютого 2023 року Ніжин зміг провести в останню путь свого земляка.«З появою у мережі відео загибелі моє серце знов сколишнулось. Це був мій Сашко, а потім дзвінок від його сина, він із сльозми кричав «Я бачив як вбили мого батька!», – розповіла мати Героя.