Велика траrедія в Хмельниччині: тисячі людей прийшли щоб провести в останній путь молодих хлопців-героїв, які рятували життя інших. Відео

У вівторок, 28 лютого, у Хмельницькому попрощалися з двома рятувальниками, які загинули у ніч проти 27 лютого під час обстрілу міста іранськими дронами. 21-річний Владислав Дворак помер на місці ліквідації пожежі, аа 31-річний Сергій Севрук – у шпиталі.

Як передає Суспільне, заступник начальника Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій Андрій Козак каже: це — велика втрата для всіх рятувальників Хмельниччини. З його слів, Владислав загинув на місці ліквідації пожежі, Сергій — помер у шпиталі. politeka.net

“Сергію назавжди 31 рік, Владиславу назавжди 21 рік. Невимовний біль втрати для всієї пожежно-рятувальної родини, як Хмельниччини, так і всієї України. Хлопці, не шкодуючи свого життя, рятували інших людей. Рашистська мразота їх вбила. Ніколи не пробачимо і помстимось”, — каже Андрій Козак.Диспетчер Вікторія Синчук говорить: “В ту фатальну ніч я чергувала, з ними заступила на чергування. Я диспетчер першої ДП частини, я їх туди відправила. Я просто не розумію, як так сталося”.

Вікторія Синчук розповіла про рятувальників, які загинули: “Влад освідчився своїй дівчині Діані, в них мало бути весілля десь, не знаю, може, за місяць. Сергій мав дружину, мав двох дітей, в нього була сім’я”.Поховають Владислава Дворака та Сергія Севрука на кладовищах їхніх рідних Деражнянської та Берездівської громад.