Цей ветеран 94-річний Іван Рікота відмовився зняти свої нагороди України, незважаючи на погрози “влади” В “ЛДНР”

Один з небагатьох нині живих в окупованому Алчевську Луганської області учасників бойових дій Другої світової війни Іван Рікота категорично відмовився знімати українські нагороди. Не допомогло навіть втручання окупаційного “мера міста” Наталії Пяткова.У лютому року ветеран відсвяткував 94-річчя. Напередодні свята Перемоги до Рікота прийшли “мер” Алчевська Пяткова, співробітники місцевих “ЗМІ”

Останні хотіли сфотографувати ветерана, як то кажуть, при параді, з усіма нагородами, інформує Діалог.UA з посиланням на блог Олександра Чернова на Кореспонденті. Ветеран погодився “позувати”, надів всі свої нагороди, в тому числі – і отримані в період з 1991 по 2014 роки, тобто – українські нагороди.

“Журналісти” “ЛНР” попросили їх зняти, на що ветеран відповів категоричною відмовою. Тоді прохання продублювала Наталія Пяткова, натякнувши, що незговірливість може коштувати ветерану продуктового набору – “щедрого” подарунка від місцевої “влади” до 75-річчя перемоги над фашизмом. Але і такий аргумент не вплинув на Івана Рікота. Ветеран був непохитний.

Відвідувачам Рікота довелося поступитися, і в результаті було оприлюднено фото з українськими нагородами, та ще й – на передньому плані. Тобто, заслужений ветеран і в 94 роки зміг дати бій посібникам окупаційної “влади”, що не прогнутися і відстояти своє право носити заслужені нагороди. А заодно і дав всім зрозуміти, що Україна була, є і буде.У тому числі – і на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Але ударом самої великої руйнівної сили по окупантам було те, що в боротьбі з алчевським ветераном упав міф про “стовідсотковою ветеранської підтримки” останніми бойовиків “ДНР / ЛНР”. “Фотокора Орловський ЗМІ спочатку про ****

Чи, але підкорені принциповістю старого, який прямо висловив це і пробувати його” втихомирити “і грози” позбавити продуктового набору “недомерше Пяткова – погодилися!За те, що на сьомому (!) Році окупації це сприймається лише як фейк або стьоб – вже дуже скоро дадуть все: від владної погани “на місцях” до в Києві! ПОЩАДИ НЕ БУДЕ! ” – написав блогер Чернов.