Залиште жінкам свято, це святе: Жінки зібралися і хочуть, щоб їм залишити жіноче свято 8 березня

Звернення з’явилося на сайті президента України.“Справа в тому, що 8 березня це свято не тільки в Україні, це міжнародне свято жінок. Жіноче свято має бути навесні, тому що воно також асоціюється з весною, квітами, і гарним настроєм”, – йдеться у петиції. today.politeka.net

За десять днів петиції набрала 930 голосів із 25 000 необхідних для того, щоб її розглянув президент України.“8 березня – це МІЖНАРОДНИЙ День Жінок, який святкується по всьому світу, у тому числі і в Європейському Союзі! Абсолютно не має значення, що свято було запроваджено за СРСР – воно МІЖНАРОДНЕ”, – повідомляється вже в іншій петиції на сайті президента .

Нагадаємо, українці виступили проти скасування 8 березня: “Залиште жінкам свято!”Як повідомляла Politeka, українцям пояснили, навіщо скасовувати вихідні 1, 9 травня та 8 березня .

Замість 8 березня, депутати пропонують запровадити вихідний 25 лютого, у день народження поетеси Лесі Українки – День української жінки.Також пропонується скасувати 1 травня як День праці та 9 травня, коли відзначали День перемоги.До державних свят можуть додати Шевченків день 9 березня – у день народження поета Тараса Шевченка та День матері – у другу неділю травня.