Увірвався в ефір! Жданов не стримався – радість для країни: перейшли в наступ. Перемога в Бахмуті!

Як розповів 24 Каналу військовий експерт Олег Жданов, ситуація на лінії зіткнення дуже важка, але контрольована з боку сил оборони України. Найгарячішими ділянками залишаються Бахмут та Вугледар, де українські захисники героїчно стримують атаки ворога.Жданов зауважив, що окупанти ще мають частковий успіх – північно-східніше Сватового, де вони рухаються у бік Куп’янська, і північніше Бахмута. На решті ділянок фронту ситуація стабілізована і за останню добу просування ворога немає.

На південній околиці Бахмуту ЗСУ провели певні контрнаступальні дії і відсунули ворога від траси Бахмут – Костянтинівка. І сьогодні траса працює для забезпечення нашого гарнізону в Бахмуті,– наголосив експерт.Олег Жданов підкреслив, що у Вугледарі ситуація стабілізована. Противник досі не може оговтатися після поразок, які українські військові їм там завдали.За словами військового експерта, зараз спостерігаємо на фронті те, що за тиждень ЗСУ вдалося змусити окупантів забуксувати в його наступі“Ми купірували майже всі наступальні дії ворога, за винятком деяких ділянок фронту, де вони продовжують повільно просуватися. Загалом таких масштабних наступальних дій, які анонсувалися, Росія не спромоглася продемонструвати на всій ділянці від Сватова до Вугледару”, – вважає Олег Жданов.

Водночас, як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, противник продовжує примусову російську паспортизацію громадян України на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області.Зокрема, російська окупаційна так звана влада у Скадовську та Каланчаку, погрожуючи конфіскацією особистого майна, змушує прискорити процес отримання російських паспортів та переоформлення бізнесу рухомого і нерухомого майна за російським законодавством.В разі відсутності російського паспорта пенсіонерам погрожують залишити їх без пенсійних виплат. В результаті, у місцевих громадян виникла соціальна напруга та побоювання щодо втрати власного майна та бізнесу.

Авіація Сил оборони за добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по зенітно-ракетному комплексу ворога на вогневій позиції.Протягом доби противник завдав 3 ракетних та 22 авіаційних удари. Здійснив бпонад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли населених пунктів Дворічна, Піщане, Крохмальне і Першотравневе Харківської області; Стельмахівка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Діброва на Луганщині та Спірне Донецької області.На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали понад 15 районів населених пунктів, зокрема, Роздолівка, Васюківка, Залізнянське, Дубово-Василівка, Бахмут, Кліщіївка, Ступочки, Дружба, Північне та Залізне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Зокрема, це – Новобахмутівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Веселе, Богоявленка, Новоукраїнка, Пречистівка, Шахтарське та Нескучне Донецької області. Також ворог завдав авіаційних ударів в районі Олександрополя, Авдіївки, Марїнки та Вугледара.

Джерело