Чoму хлоnці, які nройшлu nеkло війнu і не можуть більше повернутuся на фронm, не можуть бути вuкористані для роботu у військкомаmах, а здорові, що засuділuся, нехай ідуть на їх місці. І це дійсно буде правuльно…

Українці вважають, що буде справедливо, якщо офіцерів із військкоматів відправити на передову, а на їхнє місце посадити жінок військових чи інвалідів війни.Днями у мережі наробили шуму чисельні петиції на сайті президента з вимогою відправляти на фронт кадрових військових, які сидять у територіальних центрах комплектування (військкоматах). У своїх зверненнях автори вказують на те, що багато військових, які мають спеціальності та необхідну спеціалізацію, замість того, щоб бути на полі бою та захищати Україну, сидять у теплих кабінетах або виловлюють на вулицях призовників, пише politeka.net.

Потрібно сказати, що такі петиції підтримують багато українців, у соцмережах виникла бурхлива дискусія на цю тему. Так, на думку користувачів у військкоматах у тилу можуть працювати, наприклад, військові, які вже були на передовій та отримали інвалідність, через яку не можуть повернутися на поле бою. Також деякі користувачі пропонують жінкам-військовим віддати посади у територіальних центрах комплектування. А от офіцерів, які мають відповідні навички, відправити на фронт, щоб вони своїм прикладом показували, як треба воювати.

Ось що пишуть українці у коментарях під новиною про петиції:“Особисто я вважаю, що вони там засиділися. Настав час і честь знати, якщо вона в них є. А на їхні місця багато військових інвалідів, без рук, без ніг. І з бойовим досвідом. Це потрібно взяти до уваги Генштабу, або тим, хто це вирішує”.“Це справді треба зробити. Чому хлопці, які пройшли пекло війни і не можуть більше повернутися на фронт, не можуть бути використані для роботи у військкоматах, а здорові, що засиділися, нехай спонукають на їх місці. І це дійсно буде правильно”.

“Так, вони першими повинні бути на захисті держави, а на їхні місця нехай сядуть хлопці-інваліди, які повернулися з передової, вони теж розумні з вищою освітою”.“Вони першими мають захищати країну, це їхня спеціальність”.“Так це нехай вони замінять наших хлопців, які вже втомилися цілий рік воювати на передовій, і лише 10 днів відпустки дають. Це ж ваша професія, наперед і покажіть, як треба воювати”.

“Давно час, нехай теж йдуть. А то вже позажиралися і ставляться до наших чоловіків, як вороги”.