Так от чого він прuїхав! Байден щoйнo пeрeд журналістами заявив, що зрoбuть все можлuве і неможлuве аби цей рік став роком пeрeмогu Українu”

Перед річницею повномасштабного вторгнення Росії до Києва прибув Президент США Джо Байден. Він вперше з 2008 року прибув до України, щоб підтвердити непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України.

Під час зустрічі з Володимиром Зеленським Джо Байден проведе розширену дискусію щодо підтримки нашої держави. Ба більше, він анонсував й нову військову допомогу Україні.

Штати продовжують підтримувати Україну у боротьбі проти окупантів, і Джо Байден наголосив, що прибув до Києва не з пустими руками. На зустрічі з Президентом України він має намір оголосити про черговий пакет поставок, які допоможуть захистити українців від повітряних бомбардувань.

Пакет військової допомоги, зокрема, включатиме поставку:

артилерійських боєприпасів,

протитанкових систем,

радарів повітряного спостереження.

Про це він, зокрема, повідомив й у своєму твітері.

Також Байден зазначив, що протягом тижня Штати оголосять про нові санкції проти еліт і компаній, які намагаються ухилитися від військової машини Росії або заповнити її.Для підтримки України Штати об’єднують світПрезидент США заявив, що з початку повномасштабного вторгнення його держава створила коаліцію країн задля допомоги Україні. І цю підтримку партнери нашої держави не планують зупиняти.

За останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку – і ця підтримка триватиме,– сказав він.За словами Байдена, він здійснив цей неочікуваний візит до Україну, адже це критично важливо. Щоб ні у кого “не було жодних сумнівів щодо підтримки Сполученими Штатами Києва та Зеленського.

Джерело:Білий дім