Залужнuй: Росія вuпустuла по Україні 71 ракету, а нашuмu сuламu ППО вдалося збuтu фактuчно всі ракетu

Російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку по території України. Це вже 14-тий обстріл з осені 2022 року.Цього разу, з вечора 9 лютого до 12 години 10 лютого, вороги випустили понад 50 крилатих ракет. Повітряні сили ЗСУ розповіли, як вдалось спрацювати цього разу.

Що відомо про наслідки масованої атаки по УкраїніЗнищено 61 з 71 ворожу ракету,– розповіли Повітряні сили ЗСУ.

За їхніми даними, станом на 11:30 10 лютого росіяни випустили 71 крилату ракету Х-101, Х-555 та “Калібр”, включно з нічними пусками.За даним наших військових з повітря росіяни атакували:8 стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс, які випустили ракети Х-101 та Х-555 з районів Каспійського моря та Волгодонська;з кораблів у Чорному морі – крилатими ракетами морського базування типу “Калібр”.

Росіяни випустили по Україні 71 ракету

Українські сили та засоби протиповітряної оборони Повітряних сил та інших складових Сил оборони України знищили з початку доби 10 лютого:

61 крилату ракету ворога;

5 дронів-камікадзе Shahed-136/131, про які вже писали раніше.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний уточнив, що 71 ракету російські окупанти випустили, починаючи з 21:50 9 лютого і до 12 години 10 лютого. За його словами, вороги за цей час також випустили по Україні:

Читай телеграм канал, який публікує перевірені новини

до 35 ракет комплексу С-300;

7 ударних безпілотників типу Shahed.

Український генерал уточнив, що:

авіаційні та ракетні атаки були з літаків стратегічної авіації ТУ-95 акваторії Каспійського моря і Волгодонська та носіїв крилатих ракет в акваторії Чорного моря;
удари ракетами комплексу С-300 – з районів Бєлгородської області та тимчасово окупованої території Запорізької області в районі Токмака.
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що росіяни ніяк не можуть змиритись невдачами, тому продовжують спроби знищити українську енергосистему та позбавити українців світла, тепла, води.

Ворог кидає всі сили, щоб завдати якнайбільше шкоди енергетиці. Маємо пошкодження високовольтної інфраструктури та генерації у Західних, Центральних та Східних областях, через що можуть спостерігатися перебої з електропостачанням,– заявив Шмигаль.Та запевнив, що наші енергетики вже працюють над ліквідацією наслідків обстрілів, адже українців не зламати та не залякати.Зверніть увагу! Повітряне командування “Схід” заявило, що вони збили 12 ракет, з них 9 – над Дніпропетровською областю. Повітряне командування “Захід” сказало про збиття 12 ракет на Заході України.

Джерело:Повітряні сили ЗСУ