Браво! “Шах і мат” Росії і Німеччині. Литва завдала рішучого удару

“Шах і мат” Росії і Німеччині оголосив мінтранс Литви!У Литві почали розбирати залізничні колії, що ведуть до КалінінградаВільнюс не дослухався ані до рекомендацій Єврокомісії, ані до вимог канцллера Німеччини Олава Шольца розблокувати транзит підсанкційних товарів з Росії до російського анклаву Калінінграда.

Литва вирішила зробити ще гірше і зайнялась демонтажем залізничних шляхів, які сполучають Росію і Білорусь з Калінінградом.“Утримання цих залізних колій є досить затратним для Литви і вона ними не користується. Адже всі ці лінії електрифіковані, це потребує величезних витрат. Самі ж шляхи абсолютно не потрібні Литві, а обслуговували виключно інтереси Калінінграда.

Раніше держава отримувала від їх експлуатації економічну вигоду, але через припинення транзиту необхідність функціонування цих гілок залізниці відпала. Мешканці населених пунктів можуть скористатися автомобільним транспортом”, – прокоментував початок робіт голова Мінтрансу Литви Міндаугас Манджейка.Як робочу силу при демонтажі колій використовуватимуться громадяни України.“Нам потрібно максимально здешевити процес, а біженці з України потребують роботи. Також вони дуже мотивовані у цьому питанні”, – додав міністр.