Гроші для армії вкрали?! Нові обшуки – пачки грошей: Кадри вразили світ. Як вони посміли?

Розслідування розтрати на закупівлі продуктів для Міноборони триває. В Офісі генпрокурора повідомили, що станом на 3 лютого вже повідомили про підозру 2 керівникам.Скандал з харчуванням для військових набирає обертів. В Офісі генпрокурора розповіли про перші результати слідства.Вдалося встановити, що у Міноборони виділили гроші підозрюваним для оплати за постачання товарів та послуг. Мовилося про забезпечення харчуванням ЗСУ. Водночас гроші не спрямували за цільовим призначенням. Натомість їх вивели у тіньовий обіг, який не контролює держава.

Окрім того, вартість товарів штучно збільшували. Продукти купували у “фіктивних підприємств”. Як наслідок – Україна зазнала збитків у розмірі близько 120 мільйонів гривень.У СБУ наголосили, що гроші перерахували на рахунки підприємств, які навіть не мали:виробничої бази;необхідного технологічного обладнання.На жаль, не обійшлося й без розкрадання грошей на місцях. У Київській області співробітники СБУ викрили командира військової частини. Чоловік розікрав майже 2,4 мільйона гривень. Їх держава виділила на харчування військових.

До схеми командир залучив 4 підлеглих, а також – комерсантів. Вони допомогли приховати “відкат”.За матеріалами слідства, посадовці одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох комерційних структур на постачання оптових партій продовольства до місць дислокації військових.Бюджетні гроші було переведено на рахунки підприємств, які навіть не мали виробничої бази і технологічного обладнання для надання відповідних послуг.Замість постачання до ЗСУ визначених обсягів продовольчої продукції учасники схеми виводили кошти у тінь через низку афілійованих фірм.