Хочете правду чому ЗСУ відійшли з Соледару!? Генштаб заявив, що недоцільно утримувати клаптик за всяку ціну – і мав рацію, життя наших хлопців важливіше

Українські захисники отримали наказ відійти з Соледара на Донеччині, щоб зберегти життя особового складу. Ніяких серйозних наслідків не буде.Про це для 24 Каналу розповів військовослужбовець ЗСУ та політолог Кирило Сазонов.Українське командування відпрацювало абсолютно правильно. Захисники відпрацювали героїчно. Звісно, були втрати і в техніці, і в людях. Проте росіяни закидали цей Соледар м’ясом. Вони поклали там тисячі життів. У полях навколо Соледара й Бахмута величезна кількість трупів”, – сказав Сазонов.

Відступили на підготовлені позиціїЗа словами військового, окупанти наступали дорогою ціною і не розбили українців, не оточили. Натомість загарбники поклали там все, що могли .У якийсь момент командування ухвалило рішення, що утримувати маленький шматок території недоцільно з точки зору наших втрат. Ми обережно відступили на підготовлені позиції, – розповів Сазонов.Він зазначив, що загарбники й далі можуть наступати, поки у них не закінчиться кількість людей. На думку Сазонова, техніка у ворога вже значно закінчується.

Переможе той, хто збереже арміюСазонов розповів, що Україна дотримується мобільної оборони. За його словами, ЗСУ з самого початку застосовують цю тактику, оскільки не можна отримати в результаті Дебальцеве чи Іловайський котел.

“Відбили й знищили 2 потужних угруповання ворога під Лисичанськом і відійшли. Тут теж розбили й відійшли. В росіян рано чи пізно закінчуються сили й ми переходимо в наступ. Хто зберіг свою армію до потрібного моменту, то той і переміг. Україна це чудово розуміє. Росіяни ж наступають величезними кількостями і помирають”, – додав Сазонов.