Російських вчителів, звезених русифікувати українських дітей, затримано у Куп’янську – джерело

У звільненому місті Куп’янську були заарештовані шкільні вчителі, які були завезені з Росії.У місті Куп’янську на Харківщині, звільненому від російської окупації, було заарештовано шкільних вчителів із Росії. Їх привезли для насильницької русифікації українських дітей на захоплених теренах.

Про це повідомив у Telegram депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко.“У Куп’янську затримали вчителів, які приїхали з Росії навчати українських дітей. Ну що, с*ки, навчальний рік у вас не закінчиться ще років 15”, – написав нардеп.

Влітку Росія активно звозила на окуповані території Півдня та Сходу шкільних вчителів. До таких заходів окупанти вдалися, оскільки місцевий персонал шкіл масово відмовлявся з ними співпрацювати та вести навчання за російськими програмами та російською мовою.
Російським викладачам обіцяли зарплати 200 тисяч рублів на місяць за участь у русифікації захоплених населених пунктів України.Росіяни, які погодилися на цю аферу, брали участь прямо в окупації територій чужої країни. Це військовий злочин, за який в Україні передбачено серйозні тюремні строки.

Всі, хто бере участь у цій програмі русифікації, ймовірно, незабаром будуть у розшуку по всьому світу по лінії Інтерполу.Інформація про звільнення Куп’янська підтвердилася 10 вересня. Військові України оприлюднили фото із деокупованого міста.

ФОТО ілюстрація, як ворог в окупованому Куп’янську на весні роздав перші 10 російських паспортів