Cльoзи, бiль, гoрe… Кременчук прощається iз жeртвaми з ТЦ, але рятувальники nоnереджають , що тiла не всіх вдастся знайти

На ранок , 30 червня , рятувальники розібрали до 80 % зруйнованої території . У Кременчуці сьогодні ховатимуть перших загиблих під час обстрілу та пожежі в торговельному центрі , йдеться в ТСH .

За офiцiйними даними жертв – 18 , понад три десятки – вважаються зниклими безвісти . Причина того , що людей не знаходять – температура під час пожежі . У епіцентрі , кажуть рятувальники , плавилися метал та скло . Тож чим ближче до епіцентру вибуху , тим менше шансів знайти тiла .

Родичі зниклих безвісти нині очікують на результати експертизи ДНК , це єдина можливість упізнати загиблих . Двое ДСНСiвцiв під час пошуків також травмувались , ще один перебуває у лікарнi пiсля отруєння чадним газом , коли діставав iз задимлених приміщень людей .

Трагедія просто паралізувала місто . Неподалік торговельного центру вже виріс імпровізований меморiал , люди несуть туди квiти та м’які іграшки . Переважна кiлькiсть загиблих – зовсім юнi люди . Натомість цинізм рашистiв , як завжди , не мае меж . Учора надвечір свій коментар щодо обстрілу мирного об’єкту дав Путін .

І заявив , що теракту нібито не було . А високоточна зброя окупанта нібито влучила в ціль Натомість у офісі Генпрокурора певні – справа цілком може дiйти до Мiжнародного кримінального суду ООН , як злочин проти людяності .