Зеленський геніально відповів Кірілу на запропоноване перемир’я на Різдво

Кіріл запропонував зупинити вогонь на Різдво з полудня 6 січня до півночі 7 грудня. Але всі ми прекрасно знаємо, що це чергова цинічна спроба ворога звинуватити Україну у порушенні домовленостей.Реакція ОП на заклик КірілаЯк зазначив радник голови ОП Михайло Подоляк, РПЦ – не авторитет для світового православ’я. Ба більше, слід не забувати, що Московський патріархат – один з “пропагандистів війни”.

РПЦ закликала до геноциду українців, підбурювала до масових вбивств і наполягає на ще більшій мілітаризації Росії. Таким чином, заява РПЦ про “різдвяне перемир’я” є цинічною пасткою та елементом пропаганди,– наголосив він.Зеленський запропонував вивести військо на РіздвоПід час свого виступу на саміті “Великої сімки” Володимир Зеленський зробив потужну заяву. Він закликав Росію продемонструвати на дії, а не на словах, прагнення до миру.

Я пропоную Росії хоча б спробувати довести, що вона здатна відмовитися від агресії. Було б правильно саме на це Різдво почати виведення російських військ із міжнародно визнаної території України. Якщо Росія здійснить виведення військ з України, то тим самим буде забезпечене й надійне припинення бойових дій,– наголосив Зеленський.Українська формула мируНагадаємо, що ще в листопаді Володимир Зеленський озвучив українську формулу миру. Вона містить 10 важливих для нашої держави пунктів:

Радіаційна та ядерна безпека.Продовольча безпека.Енергетична безпека.Звільнення всіх полонених і депортованих.Виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку.Виведення російських військ і припинення бойових дій.Повернення справедливості.Протидія екоциду.Недопущення ескалації.Фіксація закінчення війни.Крім того, Зеленський наголосив, що жодного “Мінська-3” не буде. Ба більше, за стіл переговорів з Путіним він також відмовивсясідати. Президент України наголосив, що готовий буде робити це лише за умови зміни влади у Росії.