Тільки що у важкому стані у Білорусі до реанімації потрапив голова Верховного суду, який допомагав Лукашенку узурпувати владу. Фото

Голова Верховного суду Білорусі 80-річний Валентин Сукало вже тривалий час перебуває в реанімації. Раніше він перестав з’являтися на публіці через важку хворобу.Про це повідомляє білоруське видання “Наша Ніва“. Весь цей час Сукало не ходив на роботу, а його ім’я ще місяць тому перестало з’являтися у офіційних зведеннях державного інформаційного агентства БелТА. obozrevatel.comЗа даними ЗМІ, стан здоров’я судді погіршився, зараз за його життя борються лікарі.

Валентин Сукало був міністром юстиції БРСР, заступником голови Верховного суду СРСР. Він також був членом ЦК Компартії БРСР.Після того, як до влади в Білорусі прийшов Олександр Лукашенко, суддю призначили міністром юстиції. А 1997-го Сукало став головою Верховного суду країни й досі обіймає цю посаду.

У Білорусі до реанімації потрапив голова Верховного суду, який допомагав Лукашенку узурпувати владу. ФотоСукало доклав свою руку до створення в РБ режиму особистої влади Лукашенка та до виснаження судової системи.

“За час голововування Сукало відсоток обвинувальних вироків сягнув 99,7%, а у політичних справах – 100%. Тобто громадянам стало абсолютно неможливо довести свою невинуватість у суді, а суд перетворився на ритуал, який просто друкує рішення, заздалегідь ухвалені у владних структурах”, – пише “Наша Ніва”.