Хто ж би сумнівався: Одразу після обшуків СБУ, очільник єпархії УПЦ МП прихопивши російський паспорт втік до Молдови. Відео фото

Глава Чернівецької єпархії УПЦ МП митрополит Мелетій після обшуків СБУ втік до Молдови. Саме там він святкував свій ювілей духовної служби.1 грудня митрополит Мелетій в Єпископському соборі князя Невського разом із місцевим архієреєм Петру провів спільну літургію на честь ювілею духовної служби. Однак з Мелетій не єдинийз Чернівецької єпархії, хто вирішив втекти у Молдову.

Втік разом з російським паспортомНа фотографіях з богослужіння можна побачити, що митрополит Мелетій не сам виїхав до Молдови – разом із них поїхали ще кілька священнослужителів.Після літургії священнослужителі Чернівецькі єпархії на чолі з Мелетієм відвідали дитячий садок.Митрополит Мелетій у Молдові / Фото Єпископства Унгенського і Ніспоренського

Варто відзначити, що під час обшуків у Чернівецькій єпархії УПЦ МП, співробітники СБУ знайшли російські паспорти у керівництва єпархії.Обшуки в Чернівецькій єпархії УПЦ МП: головне25 листопада співробітники СБУ навідалися з обшуками до Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ Московського патріархату.За даними джерел, під час обшуку правоохоронці заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП архімандрита Никиту (Сторожука) з хлопцем, що співає у місцевому хорі. Згодом ЗМІ повідомили, що хорист – неповнолітній. Архімандрит пізніше заявив, що співробітники СБУ нібито вивели священнослужителів із кімнат, приставили до стіни, роздягнули та сфотографували.

Під час обшуків СБУ виявили листування з “московськими кураторами”, у яких були “методички” щодо “особливостей проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення”. Також під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявили фотокопії посвідчень загарбників, що брали участь у бойових діях проти України. Зокрема, посвідку “героя Росії”, підписану Шойгу за захоплення Криму у 2014 році. Після обшуків правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за статтею про державну зраду.

Джерело:Єпископство Унгенське і Ніспоренське