Це те, що ми просили 9 місяців! Це те, що врятує сотні або навіть тисячі життів: Іспанія передала Україні найсучасніші системи ППО Hawk

Україна отримала від Іспанії одні з найсучасніших систем протиповітряної оборони Hawk. Це значно посилить захист українського неба.Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Він зауважив, що сьогодні зустрівся із міністеркою оборони Іспанії – Маргаритою Роблес в Одесі.“Іспанія вже надала нам перші Hawk”, – зазначив Резніков.

Він також повідомив, що разом із міністеркою вони вшанували пам’ять героїв, які полягли в боях за Україну та відвідали наших воїнів у госпіталі.Іспанія підтримує Україну: гуманітарна та безпекова допомога продовжуватиметься. У Іспанії тренуватимуть більше наших бійців,– додав міністр оборони.

Коротко про переваги ППО HawkЦей засіб ППО – ЗРК минулого покоління, однак у 2020 році він пройшов модернізацію НАТО. Тому, хоч цей комплекс і виглядає старомодно, насправді ж він ефективно виконує свої завдання.За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, ППО Hawk – має більш-менш потрібну дальність для того, аби перекрити певні ділянки.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у своєму стилі відреагував на новини щодо постачання Україні ППО Hawk.До слова, міністерство закордонних справ Іспанії пообіцяло постачання більшої кількості систем протиповітряної оборони та генераторів Україні.