Все! Рішення прийняте! Зеленський ввів у дію рішення РНБО про заборону МП в Україні

Указ набирає чинності від дня його опублікування.Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради безпеки та оборони щодо заборони в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії.Указ №820 від 1 грудня опублікований на сайті Офісу президента. Він набирає чинності від дня його опублікування.

Йдеться про рішення РНБО “Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Президент доручив Кабміну у двомісячний термін розробити та внести на розгляд Верховнї Ради законопроєкти про обмеження і заборону релігійних організацій, які керуються РФ. Тим часом Кабінет міністрів повинен перевірити підстави та умови, за якими релігійні організації користуються майном Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.Глава держави доручив СБУ та поліції активізувати перевірки для протидії підривній діяльності російських спеціальних служб у
релігійному середовищі України.

Нагадаємо, СБУ провела обшуки в низці єпархій УПЦ МП у всій Україні. Так, обшуки відбулися на Вінниччині, Кіровоградщині, Закарпатті, в Чернівцях, Івано-Франківську, на Рівненщині, в Почаївській лаврі (Тернопільська область), Києво-Печерській лаврі. Під час обшуків правоохоронці знайшли пропагандистські матеріали.

Джерело