Тепер про це дізнаються усі! Спливла “пікантна” інформація про настоятельку Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря УПЦ (МП)

Ігуменя монастиря УПЦ (МП), яка всупереч забороні керівника єпархії поминає Кіріла через “власні переконання”, має паспорт Росії.Про це повідомив журналіст Віталій Глагола.“За моєю інформацією, настоятелька Свято-Кирило-Мефодіївського жіночого монастиря, де СБУ вчора провела безпекові заходи, ігуменя Ніна продовжувала поминати російського патріарха через «особисті переконання» і наперекір рішенню Священного Собору УПЦ та забороні керівника Мукачівської єпархії Феодора, яку він підписав 1 березня 2022 року.

Мої джерела підтверджують, що Ніна має проросійські погляди і досі продовжує робити кроки для зближення із російською церквою, – йдеться в його дописі.Він також опублікував відповідний документ про заборону керівника Мукачівської єпархії УПЦ (МП) поминати патріарха рпц.Раніше сьогодні в СБУ повідомили, що перевірили монастир УПЦ (що в єдності з Московським Патріархатом) на Закарпатті, де черниці закликали до «пробуждєнія матушкіРусі».Співробітники СБУ знайшли велику кількість агітаційно-пропагандистських матеріалів. Більшість літератури — авторства російських діячів і видана російськими друкарнями.

Серед виявленого правоохоронцями – книжки ксенофобського змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. У знайдених брошурах заперечується право України на незалежність і наголошується, що росію, Україну та білорусь «нельзя разделить».Попри заборону керівника єпархії в монастирі продовжували згадувати під час молебнів патріарха рпц кіріла гундяєва, який «благословив» російських військових убивати українців. Навіть розробили «памʼятку», де аргументували, чому саме не можна відмовлятися від згадки московського патріарха. У разі непокори — залякували «відстороненням від усякого священства».

Також під час заходів СБУ знайшла тексти проросійських пісень, якими прославляли «русскую землю» і закликали до «пробуждения матушкі-Русі».Усі матеріали передали на відповідні експертні дослідження.