Прямо із засідання! Лаврова за двері вигнали – це сталося вперше в історії – Браво!

Вперше Рада міністрів ОБСЄ збереться без участі представника Російської Федерації.Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.Міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова не запросили на засідання, що відбудеться в польському місті Лодзь 1 та 2 грудня. Кулеба схвально відгукнувся на це рішення ОБСЄ, адже Росія і дипломатія, як усім вже відомо, це несумісні в нинішніх реаліях поняття.

Рада міністрів ОБСЄ вперше пройде без представника Росії, без російського міністра. І це правильно. Немає чого йому там робити. Вони лише імітують переговори. Вони лише імітують дипломатію. А насправді вони зробили свій вибір: цей вибір – війна і воєнні злочини”, – зазначив Кулеба.

Цьогоріч Польща головує в ОБСЄ, що складається з 57 країн. І попри те, що Росіє є членом ОБСЄ, 18 листопада польське міністерство закордонних справ повідомило, що Польща не допустить російську делегацію на засідання Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Український міністр також розповів, що вирушить на щорічну зустріч Ради міністрів ОБСЄ у польському місті Лодзь із столиці Угорщини, Бухареста. Там заплановано засідання Ради міністрів НАТО – і Україна очікує на ухвалення під час цієї зустрічі низки важливих рішень

Зустріч у НАТО буде вперше порівну присвячена питанням оборони, – а це нова зброя, нові боєприпаси, нове обладнання для України, – і енергетики. Тому що енергетика теж перетворилася на зброю. Буде більше рішень і для українського війська, і для українського народу, який чинить спротив. Матиму зустріч із генсеком НАТО, з державним секретарем США, з керівником європейської дипломатії і багато інших двосторонніх зустрічей… Будемо цього тижня дуже багато працювати на результат, буде багато результатів”, – наголосив Кулеба.

Джерело:korupciya.com