Почaлася обіцяна зачuстка в Раді! Депутати-зрaдники на вихід! Купа прізвищ – переможемо

Верховна Рада планує позбавити мандатів народних депутатів, які залишили територію України та досі не повернулися до роботи у парламенті.Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв’ю Суспільному.Наразі близько десяти народних депутатів, які покинули територію Україну, досі не повернулися до роботи у парламенті.За словами Стефанчука, їх звільнили з усіх посад, які вони обіймали у парламенті, а також не виплачують заробітну плату.

— Ми очікуємо зараз якихось потенційних рішень щодо позбавлення мандату цих нардепів, але це зробити не так просто. У нас підстави позбавлення мандату чітко прописані у Конституції України, їх сім. Ми не можемо прийняти рішення, крім тих семи підстав, які є у Конституції… Але ми знайдемо можливість, щоб попрощатися із цими нардепами, – сказав він.

Стефанчук додав, що мандат можна забрати у народних депутатів у разі виявлення у них подвійного громадянства, за підстави відсутності у місці постійного проживання впродовж певного строку,Також він зазначив, що зараз опрацьовується питання екстрадиції деяких народних депутатів, які перебувають у Європі. А що ви думаєте з цього приводу? Як варто покарати депутатів – втікачів? Пишіть свої думки у коментарях.

Раніше у четвер, 3 листопада, Верховна Рада України достроково позбавила депутатських мандатів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильковського.Про це поінформував народний депутат від Голосу Ярослав Железняк. За його словами, постанову про припинення повноважень Васильковського підтримали 292 нардепи, а Рабіновича – 304.За словами Железняка, раніше обидва вже колишні нардепи були позбавлені громадянства України указом президента Володимира Зеленського.